söndag 5 juni 2022

H som i Harriet av Cecilia Lidbeck

Harriet och hennes mamma är sällan kvar så länge på ett ställe. De pendlar mellan villan i Provence, våningen i Madrid och huset vid kusten i Sverige. Mamma är rastlös, jobbar massor och har svårt att vara still. Harriet har vant sig vid nya skolor och att inte veta allt. Som trygghet finns Daisy, Daisy tar hand om det mesta i de olika hemma.

Harriets grej är att spela piano. Hon är duktig riktigt duktig så att hon är med på stora tävlingar runt om i Europa och känner de andra deltagarna för de setts på så många tävlingar. Det var så hon lärde känna sin bästis och enda vän Moira. Moira som är musik på ett helt annat sätt än Harriet. 

Mammas rastlöshet och undvikande svar på Harriets frågor om mammas liv innan Harriet kommer till en punkt där Harriet känner att nu måste hon veta. Hon vill ju känna sin mamma på riktigt? 

Vad är hemligheten? Tja det får du läsa själv. Och vilken läsning du har framför dig. En fängslande tät och galet bra berättelse. Cecilia Lidbeck sticker ut bland de svenska författarna som skriver för mellanåldern. Strålande bra, modigt och så vågar hon lita på sina läsare. 

Kanske en bok att ge som sommarlovspresent till en elva eller tolvåring i din närhet? 

/Paula


H som i Harriet 
Författare: Cecilia Lidbeck 
Förlag: Lilla Piratförlaget (2022)
ISBN: 9789178133369

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar