fredag 20 augusti 2021

Blackout av Danielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashely Woodfolk & Nicola Yoon

Ett strömavbrott slår ut all elektricitet i New York. Inget funkar som det ska och självklart slutar tunnelbanan att gå. I sex noveller får vi följa ungdomar i New York och hur strömavbrottet påverkar de. 

Att vara fast i tunnelbanan med klaustrofobi och bli ”räddad” av ens hemliga förälskelse. Befinna sig på en lång promenad hem tillsammans med ett ex man absolut inte vill prata med. Kanske kan den där promenaden och prat som måste ut vara precis vad som behövdes.

Stanna kvar inne på biblioteket fast vakterna är efter dig, allt för att vinna utmaningen om vilken som är världens bästa bok. För om man vinner då ska man våga berätta för sin bästa vän att man är förälskad i just honom. Hon som trots allt fått tag på en Uber och så får bilen bensinstopp, ytterligare en promenad som får ett oväntat slut.

Eller det där underbara tillåtande ålderdomshemmet och en morfar som ser till så att man hamnar ensam med just hon som morfar sagt så mycket bra om. Så har vi skolklassen som är på en sitesing buss och busschaffören som ger goda råd och ”råkar” köra fel så att han hamnar där kvällens stora fest är.  

Festen dit alla ungdomar i novellerna har sitt mål satt, oavsett strömavbrott kommer den bli av. Det är hur mysigt som helst. Älskar hur karaktärerna varandra in och ut i varandras berättelser. Mys! 

/Paula


Blackout
Författare: Danielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashely Woodfolk & Nicola Yoon
Förlag: Electric Monkey(2021)
ISBN: 9780755503063

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar