fredag 3 januari 2020

Nattugglor av Gabrielle Levy

Hos sömnspecialisten Hélène möts Claire, Jacques, Michéle,  Lena och Hervé. Fem individer i olika åldrar och sysselsättning med de gemensamt att de alla fem har otroligt svårt att sova. En grupp för sömnlösa är deras sista utväg, inte alltid är den frivillig.

De ombeds att noggrant skriva sömndagböcker, att ändra sina sömn rutiner att stenhårt lita på och att göra som Hélène säger åt de att göra för att få ordning på sin sömn. Claire, Jacques, Michéle,  Lena och Hervé är skeptiska till sömndagboken och är det inte mer intressant att fika och prata med varandra. Att höra de andras berättelser om varför de inte kan sova.

En pappa som lämnat, barn som är änglar, en patient som inte gick att hjälpa, kraven på arbetet, tystanden i skogen. Oväntade vänskaper växer fram och de som först verkade så olika kanske egentligen var rätt lika varandra. Vad är det gör stor hemlighet går och bär på Hélène?

Mysig- måbra läsning med fina karaktärer att lära känna.

/Paula


Nattugglor
Författare: Gabrielle Levy
Förlag: Sekwa (2019)
ISBN: 9789188697417
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Den här måste jag läsa! Låter intressant och det där med sömnsvårigheter känner jag igen mig i såå mycket. Varje natt sen i våras lyssnar jag på "sleep with me podcast" för att kunna sova.

    SvaraRadera