söndag 7 april 2019

Uma 5 ½ år av Ellen Karlsson & ill. Monika Forsberg

Med Uma gör jag ett kärt återbesök på Förskolan havet. Denna gång är det Jojjes kompis Uma vi får lära känna. Upplägget är det samma som i Jojje boken. Vi får följa Uma under en vecka hemma och på förskolan.

Uma och mammas vecka börjar på söndagar för de har en almanacka från USA. De gillar tanken på att veckan både börjar och slutar på en helg. Vi får veta att Uma inte har någon pappa utan att mamma fått henne på egen hand. Uma och mamma som är bästa kompisar fast morfar säger att det inte går.

På förskolan är Jojje ledig när det är utflyktsdag då är Uma med Lilly K och allt blir väldigt annorlunda än om Jojje varit med. Uma fundera en heldel det där som mamma säger att hon ska känna efter vad som känns bra och är rätt. Det är inte alltid så lätt hon förstår inte hur ska hon veta.

Uma är 5 1/2 och det där med att mamma pratar om henne i telefon och berättar saker för Jojjes mamma det gillar hon inte. Tur att Uma har en mamma som är så bra på att lyssna och fattar att oj så ska jag sluta göra nu.

Så bra om tankar, funderingar, känslor och hur en ska göra för att sätta ord på hur det är och känns. Jag ser så väldigt mycket fram emot att läsa om Lilly K när vi återvänder till Förskolan havet nästa gång.

/Paula


Uma 5 ½ år
Författare: Ellen Karlsson
Illustratör: Monika Forsberg
 Förlag: Natur & Kultur (2019)
ISBN: 9789127160699
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar