måndag 4 mars 2019

Längta ur och Det har hänt en sak

I Längta ut får vi lära känna Elvira som jobbar i en bar. Hemma finns pojkvännen Vidar som är arbetslös sen ett halv år. Hon blir mer och mer irriterad på honom. Irritationen de mellan växer, de bestämmer ett vad att om han kan skriva högre poäng än henne på högskoleprovet då ska hon sluta tjata på honom. Jag känner riktigt irritationen hos Elvira. Bra slut för möjliga tolkningar och öppningar. Perfekt slut att boksamtala om.

I det har hänt en sak får vi igen stifta bekantskap med Max. Max som i hemlighet är tillsammans med Danni. Han är väldigt kär. Vill inget annat än att berätta om sin kärlek. Danni är inte lika sugen på att berätta. Det är inte bara det att hon är några år äldre än Max utan det är också det att hon är kompis med Max storasyster. Men så händer det en sak som gör att de måste berätta nu ...

Livet alltså, livet och att vara ung och påväg att bli vuxen. Alla känslor och alla val en står inför. Hur ska en göra för att det ska bli på bästa sättet för en själv och för de som en tycker mest om det är vad dessa två lättlästa böcker handlar om.

/Paula


Längta ut
Författare: Magnus Ljunggren
Förlag: Vilja (2019)
ISBN: 9789177237396
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Det har hänt en sak
Författare: Mårten Melin
Förlag: Nypon (2019)
ISBN: 9789178250974
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar