lördag 9 mars 2019

Det andra inte ser av Christoffer Holst

Från en lägenhet på Söder i Stockholm till ett renoveringsobjekt i Dalarna Rättvik flytter familjen Blixt. De som nu bara är tre, pappa finns inte mer. Kvar är Tove 16 år, storasyster Vivi och mamma Marie. Med i flytten följer också mormor Tekkla. Mormor som efter en brandolycka blivit skadad och hemlös nu ska hon för första gången bli en del av deras liv.

Tove ser det andra inte ser, hon ser de döda. Det har hon alltid gjort som en del av henne. Det är inget som skrämmer bara något som är. Pappa trodde henne. Mamma förstår inte. Vivi fattar att det stämmer men i övrigt är det inte mycket systrarna kommer överens om. Systrarna är varandras motsatser.

Av mannen på kaféet med världens godaste prinsesstårta får de veta att huset de precis flyttat in i bär på en historia. En mörk sådan. Tove känner att det förklarar saker och börja undersöka mer om husets historia och den gravida kvinnan som försvann för 30 år sedan.

Det är kusligt, skrämmande och inte alls vad det först verkar vara. Mina teorier var många men helt felaktiga. Det andra inte ser är perfekt läsning för dig som vuxit ur Ingelin Angerborns spökrysare.

/Paula


Det andra inte ser
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Rabén & Sjögren (2019)
ISBN: 9789129714661
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar