måndag 25 mars 2019

I Kalifornien skälver jorden av Anna Hörnell

Melin hon längtar efter att brinna, efter att vara en del av ett gäng och ett sammanhang. I USA finns hennes kusin Madi och när Melins moster föreslår att Melin borde gå ett år på Collage i Kalifornien. Ja det är så självklart att det är det Melin ska göra efter studenten. Hon ska komma bort och hon ska till solen, Collage och Kalifornien.

Melin och Madi bor tillsammans i ett litet hus. I samma kvarter lär de snabbt lära känna "sitt gäng" när de blir bjudna på fest i det fallfärdiga huset som fyndigt är omdöpt från Rafael Place till Rafael Palace. Palatset blir snabbt som ett andra hem för kusinerna. Madi blir kär och får på vad som verkar som några sekunder en pojkvän.

Melin hon observerar, dricker sig modig nog att pratar. När Lucas Sparkman som är en av de tre bofasta i palatset visar intresse för Melin då faller hon hals över huvud. Fast hon inte ska. Han är inte pojkvännstypen. Men känslor styr en själv inte över. Lucas är inte direkt den snällaste om vi säger så.

Att för ett år få lämna allt det trygga att få vara på en drömplats och gå på collage som i alla teveserier. Att få hitta sin gemenskap även om den bara är lånad. Vänskap som uppstår över tid fast det inte alls klickade till en början.

Året-efter-studenten-ungdomsböcker hör till mina favoriter. Önskar jag själv gjort något mer spännande då. Kalifornien skälver jorden skildrar Anna Hörnell väldigt bra hur det kan vara att falla för någon, för första bästa som visar minsta lilla intresse för dig. Hur allt sedan plötsligt handlar om hen. Önskar jag kunde säga att jag inte känner igen men i det men känner igen mig så mycket.

Boken får mig att tänka på teveserien Please like me. Det är något med värmen, humorn, boendet och hur folk kommer och går som gör det.

På bokens baksida återfinns bokens sista mening det måste väl ändå vara första gången det är så?

/Paula


I Kalifornien skälver jorden
Författare: Anna Hörnell
Förlag: Vox by Opal (2019)
ISBN: 9789188665157
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar