söndag 24 februari 2019

Triangel av Nic Stone

Coop och Jupiter har vuxit upp i husen jämte varandra. De delar på Jupiters pappor och på Coops mamma. De är så nära det bara går att vara. Ofta sover de i samma säng. Varje gång Coop blir dumpad, vilket han ofta verkar bli. Kommer han till Jupiter och de har sin "blivit-dumpad-dans". Ofta blir Coop dumpad för att tjejerna han dejtar inte fattar hans relation med Jupiter.

Jupiter är sedan alltid uttalat gay. Det har alltid varit så. Coop har alltid vetat om det och ändå har han blivit hopplöst galet förälskad i henne. Han vet att det aldrig kommer bli de men han kan inte hjälpa det.

När Jupiter får en ny kompis Rae blir Coop väldigt sotis. Rae alltid så glad och pratsam. Hon får Jupiter att bli mer öppen och prata mer om känslor. Men Coop verkar hon inte se. Inte förrän det visar sig att Rae och Coop delar ett gemensamt traumatiskt barndomsminne. Rae och Coop börja träffas ensamma utan att Jupiter vet om det.

Jupiter faller handlöst för Rae. Coop han är olycklig för att Jupiter aldrig kommer gilla honom på samma sätt som han gillar henne. Rae hon vet inte vad hon ska tycka eller tro. Hon har aldrig tidigare blivit förälskad i en tjej.

Triangel är en mysig bok med ett ovanligt triangeldrama i centrum. Vi får följa Coop, Rae och Jupiters perspektiv men inte på det där vanliga sättet med vart tredje kapitel. Utan en tredje del av berättelsen var, ett snyggt drag som gör allt ännu bättre. Nic Stone är en författare helt i min smak jag ser fram emot att läsa fler böcker av henne.

/Paula


Triangel
Författare: Nic Stone
Översättare: Anna Thuresson
Förlag: Lavender Lit (2019)
ISBN: 9789187879500
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar