tisdag 30 oktober 2018

Neverworld av Marisha Pessl

En kväll efter jobbet på sina föräldrar resturang lånar Ber bilen och åker för att träffa gamla kompisar. Kompisar som hon tillbringat alls sin tid med. All tid fram till för ett år sedan då allt tog slut några veckor innan examen. Då när Jim dog. Jim, Bees pojkvän som livskärlek som under mystiska omständigheter dog.

Bee drog sig undan men nu ska alla ses igen. Ingen blir direkt jätte glad över att se henne. Jims namn nämnas aldrig under kvällen. Kvällen eller snarare natten slutar med en bilolycka. En bilolycka de torr de klarar sig ur. Till det att en man kommer och knackar på dörren och presenterar sig som väktaren.

Väktaren i Neverworld, platsen mellan liv och död. Platsen de fem vännerna hamnat på. De kommer inte komma därifrån förrän de fattat ett gemensamt beslut över vem som ska överleva. Endast en av fem kan kan överleva och de måste gemensamt fatta beslut om vem det ska bli.

I Neverworld är det alltid samma dag och tidspann som den då bilolyckan hände. Elva timmar samma dag ut och dag in i oändligheten tills det att de fattat sitt beslut. Tid går kanske oändlig, alla har de sitt eget sätt att hantera Neverworld på. Ingen nämner Jim, tills den dagen de gör det och kommer på att de kanske kan använda oändligheten till att få veta?

Neverworld liknar inget annat jag läst. Jag blir hela tiden lurad av berättelsen och jag älskar det!

/Paula


Neverworld
Författare: Marisha Pessl
Förlag: Modernista (2018)
ISBN: 9789177814627
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar