söndag 22 april 2018

Synätarens dotter av Melinda Salisbury

När Twylla är omkring elva år kommer drottningen hem till henne med ett erbjudande. Twylla som har hela sitt liv utstakat hon är syndarens dotter och med tiden ska hon bli syndätare. Den som tillkalas när någon dött. Det dukas upp mat på kistan som syndäterskans sen äter för att den dödes synder ska förlåtas.

Drottningen säger att Twylla kom till henne i en dröm att hon är utvald och välsignad av gudarna. Hon ska gifta sig med prinsen och komma och på på slottet med de. Twylla som drömt om ett annat liv. Inte går det att säga nej till drottningen inte.

Livet på slottet blir inte alls som Twylla tänkt sig. För att bevisa att gudarna välsignat henne ska hon dricka gift som inte dödar henne. Gift som lägger sig på hennes kropp och dödar den som rör henne. Hennes uppdrag blir att lägga hand på förrädare och vara deras bödel.

En enda vän har hon haft men han blev dömd till förräderi och hon fick i uppdrag att döda honom. Drottningens uppdrag säger en inte nej till. Det finns de som blivit dödade för mindre. Prinsen är på resa och lär känna sitt land och folk.

Ensamheten är stor när Twylla får en ny vakt en vän som förstår och vill veta mer om Twylla. Leif verkar inte rädd för henne som alla andra. Men drottningen bevakar allt ... Kusligt, spännande och härlig slukarläsning med några oväntade tvistar.

/Paula


Syndätarens dotter
Författare: Melinda Salisbury
Förlag: Semic (2018)
ISBN: 9789155264482
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Jag undrar och hoppas att de andra två böckerna i triologin kommer ut på svenska. Riktigt bra bok!

    SvaraRadera