torsdag 8 januari 2015

Fågelbarn av Christin Ljungqvist

Årets sista bok blev Christin Ljungqvists Fågelbarn. En bok som är helt fristående till Kaninhjärta men ger mervärde om man läser den båda. Fågelbarn handlar om Hanna, Hanna som är en av bifigurerna i just Kaninhjärta. Hanna som ända sedan hon var liten har sett saker. Saker/personer som ingen annan ser. Hanna ser spöken och gamla föremål ger henne bilder av vad som varit. Hon kan ibland också veta vad som kommer att hända.

Mamma tar med Hanna till kyrkan och förbjuder henne att prata om spöken sådant dumt påhitt. Spöken finns ju inte. Hemma finns också pappa som jobbar för mycket och inte har tid. Där finns också storebröderna Jens och Samuel. Jens som har oro i kroppen och inte är särskilt snäll. Samuel som tar hand om Hanna när all mammas tid läggs på Jens. Utåt sett är de den perfekta familjen men inom sig är det kaos. Sedan händer den hemska olyckan som gör att Samuel inte finns mer.

Fågelbarn är en vansinnigt läskig berättelse (nästan på gränsen till för läskig för mig). Det är en berättelse som hoppar mellan tider, i Hannas barndom tillsammans med Samuel, efter Samuel och nu. Nu när Hanna vet att hon måste ta tag i saker för så som det är nu kan det inte fortsätta vara ...

/Paula den lättskrämda


Fågelbarn
Författare: Christin Ljungqvist
Förlag: Gilla böcker (2013)
ISBN: 9789186634346
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar