torsdag 3 juli 2014

Stå ut! av Mattias Edvarsson

10 augusti släpps Mattias Edvardssons bok Stå ut! Jag har redan fått läsa den. Gillar känslan av att läsa något innan andra, lite knäppt kanske men så är det.

Stå ut! är en tre huvudpersoners bok, en tredje kapitel bok. Gillar som bekant berättelse som har det upplägget. Att få följa flera karaktärer vars liv ibland krokar med varandra och vet att de i slutet kommer mötas och göra varandra bra. Det gemensamma för alla tre är en gymnasieskola och en samhälls etta.

Osynliga och väldigt duktiga Nike som har en mamma som pressar henne väldigt hårt. På kvällarna blir Nike Nicole i bloggen som alla läser och älskar.

Liam som ständigt bråkar, han bär på så mycket ilska. Ilska han inte vet vad han ska göra av. Ilska orsakad av mammas cancer och pappas svek.

Så finns läraren Christer som går under namnet ärret efter det där stora ärret som täcker stora delar av hans ansikte. Hur han har fått det är det ingen som vet.

Gemensamt för alla tre är hur dåligt de mår och hur ensamma de är. Men hur de står ut i alla fall, för vad har man annars att välja på. Som läsare förstår man att de skulle kunna göra varandra gott men hur ska de själva förstå det? Tja det får du läsa i augusti!

/Paula


Stå ut!
Författare: Mattias Edvardsson
Förlag: Opal (2014)
ISBN: 9789172996465
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar