söndag 13 juli 2014

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina BivaldDenna bok alltså <3 vad ska jag börjar? Rubriken till bokens första kapitel ser ni på bilden "Böcker vs livet: 1-0" det är då man direkt vet att detta är min typ av bok. En bok om böcker och om kärleken till böcker.

Kärleken till böcker tar Sara från Haninge till USA, Iowa och den lilla staden Broken Whell med ungefär 600 invånare. För två år sedan köpte Sara en begagnad bok av Amy Harris. De båda kvinnorna började brevväxla och nu är Sara alltså på väg att besöka Amy. Det är bara det att hon anländer på dagen för Amys begravning. Inget blir som hon tänkt sig. Vad ska hon nu hitta på. Stadens invånare är väldigt vänliga och tycker hon ska stanna som planerat och bo i Amys hus.

Men det räcker inte bara att läsa hon måste göra något. När det visar sig att Amy också lämnat efter sig en tom affärslokal då föds idéen om en bokhandel ... En bokhandel med en bok för alla. I en stad där ingen läser och ingen tror på böcker. Men kanske?

En riktig feelgood bok för bokälskare. Hundöronen i denna bok är så många. Så mycket klokheten om böcker och läsning. Som dessa rader:

"Hon kunde inte sova. Hon stirrade på boken, och boken stirrade tillbaka.
Rör vid mig, sa den.
Läs mig.
Ta mig.
Hon hatade den förbannade boken."

Gillar verkligen indelningen Sara sätter på böckerna i bokhandeln, som "lyckliga slut och alternativa världar." Behöver kanske inte skriva att detta också är en bok om kärlek, kärlek ala Jane Austen men också kärlek till hela staden och dess invånare.

/Paula <3 Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Författare: Katarina Bivald
Förlag: Månpocket (2014)
ISBN: 9789175032788
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar