söndag 27 juli 2014

Åren i Paris av Paula McLain


Boken med den lockande titeln Åren i Paris är en roman om Hadely som på en fest träffar en ung Ernest Hemingway. Hon är några år äldre och har äntligen börjat leva igen efter ett liv fullt av sorger. De börjar brevväxla och blir kära. Gifter sig, drömmer om att flytta till Rom men istället blir de rekommenderade Paris för det är där det händer just nu.

En bok som bygger på verkliga händelser. Berättas ur författarfruns perspektiv hon som hela tiden stod bredvid och trodde det bästa det mesta och allt om sin man. Om hur åren i Paris ser ut, umgänget, skapande, att leva på lite pengar. Men ändå pengar spännande tid det där att både Hadely och Ernest har underhåll fast de är vuxna. Även om det inte är mycket så finns det där.

Gillar så mycket! Tiden! Kärleksberättelsen! Att det bygger på verkliga händelser! Blir väldigt fascinerad av Hadely som person och hennes livsöde. Ett liv som slutar lycklig men ett äktenskap som slutar sorgligt.

Har inte läst något av Hemingway och vet inte om jag blir så sugen på det heller. Men fått tips på Instagram om filmen Hemingway och Gellhorn den borde jag verkligen kolla upp.

/Paula


Åren i Paris
Författare: Paula McLain
Förlag: Bonnier pocket (2014)
ISBN: 9789174293845
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar