onsdag 23 juli 2014

Sal 2 av Julie Bonnie

Ett liv som blev så fantastiskt det bara kunde, att följa sitt hjärta sin kärlek, sin kropp. Det är var Béatrice gjorde följde med Paolo och Gabor, trummorna och fiolen. Tillsammans med de dansade hon naken på scen. Den mest befriande dans som fanns. Succé, fullsatta scener, livet på vägarna. Hon blir med barn, lyckan är total. Ett barn till, en olycka och så är livet på vägarna över.

Ensamheten med två barn som behöver mat. Béatrice utbildar sig börjar jobba som skötare på ett sjukhus där kvinnor kommer och går, föder barn, gör aborter, lär sig ta hand om sina barn osv. Hon blir en av de utbytbara i rosa rockar.

Samtidigt som Béatrice går från rum till rum, ena lyckligt andra det mest olyckliga av alla, känslor som går upp och ner så minns hon tillbaka på livet som varit. Livet som var. Det bästa, det lyckliga. Kroppen som fick dansa, barnen som var lyckliga. Barnen som nu är tonåringar och knappt pratat med henne.

Favorit rader ut boken "Och glöm inte: man är aldrig ensam, bara i sitt eget huvud."

192 sidor om livet, livet som är, livet som var och pausen från det rätta livet. En gripande och mycket vacker berättelse. Om att vara sig själv eller försöka passa in men att då ge avkall på sig själv. Vilken väg ska väljas?

/Paula


Sal 2 
Författare: Julie B Bonnie
Förlag: Sekwa (2014)
ISBN: 9789187648038
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar