torsdag 31 juli 2014

Ryskt bläck av Tatiana de Rosnay

En tjock härlig bok från Sekwa, i mina ögon är det i stort sett garanterat att jag kommer älska boken om det är Sekwa som gett ut den. I detta fallet stämmer det väldigt bra. Att efter Åren i Paris, boken om författarhustrun läsa en helt annan bok i en helt annan tid (men med Paris gemensamt) fast nu om författaren.

Författaren den unge Nicolas som nästan av en slump skrev en bok, en debutroman som sålde svindlande siffror, översattes till hur många språk som helst, blev film som fick en Oscar. En bok som ändrade Nicolas liv, hans personlighet och gjorde så han förlorade sitt livs kärlek.

Ryskt bläck utspelar sig under tre dagar, tre dagar med tillbaka blickar över ett helt liv, barndom, pappans försvinnande/död, kärleken, den där nya lagen som gjorde så att boken skrevs och allt som kom med den.

Jag har tidigare läst Bumerang och Huset du älskade av Tatiana de Rosnay och gillat mycket. Men Ryskt bläck ja den är ännu bättre. Att läsa den tillsammans med Åren i Paris lyfter dessutom båda böckerna I år pryder författarinnan omslaget till Bokmässans seminarium program vilket ju såklart betyder att hon kommer vara där. På lördagen 12.00 lyssnar jag! Ser mycket fram emot på hennes seminarium med namnet, Vad vore en roman utan en familjehemlighet?

/Paula som bokmässepeppar massor


Ryskt bläck : roman
Författare: Tatiana de Rosnay
Förlag: Sekwa (2014)
ISBN: 9789186480837
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar: