lördag 19 juli 2014

1989: leva eller överleva av Linda Skugge & Sigrid Tollgård

Sedan länge tycker jag väldigt mycket om Linda Skugge. Inför romanen 1989: leva eller överleva som Skugge skrivit tillsammans med sin syster Sigrid Tollgård hade jag inga direkta förväntningar. Jag var nyfiken men hoppades inte så mycket.

En bok om massa olika personer flera påskar på slutet av åttiotalet i Norge och så 2003 i Stockholm och världen. Två döda kvinnor i skidspåret på samma plats. Två systrar som 2003 när deras mamma hittas förmodad mördad i Norge förstår de att mamma hon är full av hemligheter. Hur många och hur stora som helst. Men hur ska de få reda på något?

En världsberömd dj som hela tiden letar efter något men vet inte vad. Tre mammor som förlorar döttrar i olika tider och under väldigt olika omständigheter. Olyckliga kärlekshistorier. Blandband som byts. En massa böcker som läses och diskuteras.

Så många karaktärer och så mycket tidshopp är inte lätt att få ihop men oj vad författarna lyckas bra med det. Blir inte det minsta förvirrad någon gång har stenkoll på vem som är vem och hur. En på många sätt sorglig bok men också en vansinnigt bra bok! En bok full av bokcitat och samtal kring böcker tja det måste jag väl som bokförd bara tycka om något annat vore ju rent omöjligt.

/Paula


1989 : leva eller överleva
Författare: Linda Skugge & Sigrid Tollgård
Förlag: Pocketförlaget (2014)
ISBN: 9789175790251
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar