söndag 2 juni 2024

Revan av Charlotte Cederlund

Zahers värld blev en annan bara han, storebror Omar och pappa kom fram till Lund. Mamma och lillasyster försvann på flykten till Sverige och Lund. Pappa är trasig och Omar det perfekta barnet som går natur och har bra betyg. Zaher är impulsiv och hamnar i trubbel i skolan. 

En dag följer Zaher efter Omar och upptäcker att något inte är som det ska. Omar har en hemlighet som innefattar konstiga kläder och något som ser ut som en kult. När Omar sedan hamnar i en olycka som göra att han ligger i koma på sjukhuset.

Ja då blir Zaher kontaktad av ordenssällskapet som Omar haft kontakt med. Omar var den utvalde som skulle gå genom revan till den andra världen Umbra. Det visar sig att Omar fått år av träning. Zaher får några dagar. Men han gör det för sin storebror.

Ordenssällskapet har sina egna hemligheter och är inte helt samma inom sig. När Zaher hittar sin mammas halsband hos en av ledarna blir han väldigt misstänksam och fundersam. Hur ska han få reda på sanningen och hur ska det gå för Omar?

Revan var en bok jag flög igenom, slukade. Väldigt härlig läsning. Det är snyggt hur allt vävs samman med varandra, flykten, familjen, hemligheterna och Lund. 

/Paula


Revan
Författare: Charlotte Cederlund
Förlag: Opal (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar