söndag 5 maj 2024

Nån som han av Moa Rönnbäck

Mejas bästa kompis Jonna kommer längre och längre bort sedan hon blev ihop med Robin. Nu har hon dessutom flyttat ihop med honom. Meja själv ho har knappt blivit kysst och vet inte vad att ha en pojkvän är som. 

Men något känns fel. Inte ska det väl vara så pojkvännen har koll över ens Swish, vad en äter. Och hur är det med blåmärkena som Jonna bortförklarar. Det blir ett ensamt sommarlov för Meja.

När hon följer med lillebror till hans fotbollsskola så finns fotbollstränaren Adnan där. Han som Meja en gång skrev till utan att få svar. Nu vill han att hon ska komma på en grillfest. Han vill ses. 

Kan Meja vara någon som Adnan gillar. Vill Meja ha det som Jonna har det? Är det så det är eller kan det vara annat? Går det att prata med någon om klumpen i magen som Meja får när hon tänker på vad hon anar händer Jonna?

Nån som han är en bok som känns att läsa. Det är vackert, hemskt, fint och fruktansvärt. Den starka vänskapen som sätts på prov. Kan man berätta det man tror är bästisen säger att man inte får? Det är en bok om den första kärleken och hur olika den kan vara. Det är en bok med ett öppet slut som lämnar mig med hopp. Men det är inte självklart att den känslan du som läser lämnas med är just hopp.

En start debutbok som gör mig nyfiken på vad mer Moa Rönnbäck kan ha för berättelse att berätta i fler böcker.

/Paula


Nån som han 
Författare: Moa Rönnbäck
Förlag: Vox by Opal (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar