lördag 13 april 2024

Expriment Svea - Chippet av Linnea Malmgren

Året är 2100, Sverige har fått ett nytt statisk och blivit staten Svea. States syster är att massproducera medicinsk data till den som betalar bäst. Invånarna delas in i olika färger, färger med olika levnadsvillkor. 

Liv Fogel 17 år är född röd, hon har kämpat hela sitt liv för att bli något annat. Målet är att bli barnläkare. Hon är en av de få med hennes bakgrund som kommit in på Karuleum, elitens skola. Där de bästa går. Ett försa år för att se om man klara slutproven och få bli blå.

På skolan får Liv vänner som är födda blå. Deras liv har varit ett helt annat än hennes. Orättvisorna börjar bli synliga för henne. Ska hon bli en del av systemet eller finns det sätt att protestera.

Simon Kempe också han 17 år har fått en plats på skolan. Han vet att han fått platsen för att hans pappa känner viktiga människor. Säkert har han betalat någon. Men när det kommer till slutproven går det inte att köpa sig ur de. Simon han har en hemlighet som han lyckats hålla dold han har dyslexi och det är en av flera svagheter som inte är okej i staten Svea.  

När Simon och Liv ska göra ett grupparbete tillsammans och börja prata ... tja vad ska man säga det är början på liv och död och på kanske kärlek. 

En skrämmande, spännande bladvändare. Jag ser redan fram emot att läsa del två, helst imorgon. 

/Paula


Expriment Svea - Chippet
Författare: Linnea Malmgren
Förlag: LBförlag (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar