måndag 8 april 2024

Aldrig dit igen av Ida Ömalm Ronvall

Äntligen är BAM tillbaka. Denna gång är det Ayla som är huvudperson. Det går bra med Barbro, Aylas och Mimmis serietidingsritande och hur har de hittat en tävling att skicka in till. En möjlighet att få åka på seriefestival. Vilken dröm.

Tills det går upp för Ayla att seriefestivalen är i Norrköping. Hennes förra hemstad. Plats hon bestämt sig för att aldrig åka tillbaka till. Där Ayla blev mobbad och utfryst. Flytten var Aylas möjlighet till något annat och tänk så bra allt blev. Hur ska hon göra nu?

Minnena från mobbingen kommer upp och Ayla är inte riktigt sig själv. Hon vill inte, kan inte berätta för Barbro och Mimmi. Tänk om de skulle se på henne på ett annat sätt om de visste. 

Fint om vänskap, vänner som alltid är där för varandra. Och så en väldigt fin storebror. En kärlekshistoria som tar en väldigt liten plats som vi kanske få veta mer om i tredje BAM-boken när Barbro blir huvudperson. En toppenserie för alla på mellanstadiet. Fina böcker som genom berättelsen visar att så här kan vänskap vara. 

/Paula 


Aldrig dit igen
Författare: Ida Ömalm Ronvall 
Förlag: B. Wahlström (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar