söndag 18 februari 2024

Jag vill dig av Christina Lindström

Dante tillbringar ofta sina helger med att köra runt pappa och hans band till deras spelningar. Det är ett sätt att inte vara ensam. Dante har en kompis, Teo. Men han kan liksom inte slita på Teo. Date tänker ibland om han inte varit förlamad i halva ansiktet då hade allt varit annorlunda. Men nu är det inte det.

Ebba har alltid levt i skuggan av sin storasyster Lovisa. Lovisa som inte ville gå i skolan, Lovisa som satt tyst i timmar och ritade, Lovisa och hennes ätstörning. Alltid Lovisa att ta hänsyn till och inte kunde Ebba ta hem några kompisar heller. Så kompisar blev det inga. 

Nu har Lovisa träffat en kille som inte är vidare snäll men som hon är kär i Valentin. Valentin som Dante spelat hockey med. Valentin som Dante hittar skadad i skogen och ringer ambulans åt. Det som får rykten att börja gå att det var Dante som knuffade ...

Dante och Ebba har spanska ihop. Egentligen har Teo paxat Ebba men det bryr sig inte Ebba om för det är något med Dante ... inte bara det där ryktet att det var han som knuffade. En trevande första kärlek tar form. Samtidigt som Dante blir mer och mer orolig för pappas drickande. Och samtidigt som Ebbas familj får reda på otäcka familjehemligheter. Kanske kan alla gå vidare framåt men först efter att allt kommit upp till ytan?

Känslor, elände, och kärlek. 

/Paula som gärna skulle vilja läsa en bok där Teo är huvudkaraktär 


Jag vill dig 
Författare: Christina Lindström
Förlag: B/Wahlströms (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar