lördag 23 september 2023

Totalvägrar av Johan Rundberg

Leo vill gå sin egen väg och göra som hon vill. Men hela tiden måste hon kompromissa med mamma. Det går så långt att hon tar på sig klänning på skolavslutningen. 

Mormor däremot kommer Leo väldigt bra overens med. De förstår varandra på ett helt annat sätt. Leo har tagit över mormors gitarr. Gitarren som mormor var punkdrottning med. Nu vill mormor prata med Leo om något viktigt men Leo smiter hela tiden undan.

När bästisen Kryckan berättar för Leo att hon vill sluta spela med deras band och att hon fått en reservplats på Fryshusets musikkollo och tänker gå på det utan Leo. Då blir det för mycket.

Det var inte så här sommarlovet skulle börja. Inget blir som det ska och av någon anledning har mamma och pappa bestämt att de inte ska åka bort i sommar heller. 

Slumpen ger Leo ett helt annat och mycket mer spännande sommarlov än hon kunnat föreställa sig. Hon lär dessutom känna nya sidor av mamma och mormors historia. Det är allvarligt, knasigt och väldigt fint. Om att hitta sin plats där man först känner att den inte finns både när det kommer till familj och vänskap.

Perfekt bok för ungefär elvaåringen som inte riktigt vill det som förväntas av den.

/Paula


Totalvägrar
Författare: Johan Rundberg
Förlag: Natur & Kultur (2023)
ISBN: 9789127180697

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar