måndag 24 oktober 2022

Hundra dagar hemma av Matilda Gyllenberg & ill. Maria Sann

När skolan börjar efter jullovet slut så kan inte Nike gå tillbaka. Det tar stopp. Hon stannar hemma, gör läxor och skoluppgifter i sitt sovrum. Skolan ringer, kuratorn kommer på besök. Mamma bönar och ber Nike att gå tillbaka. Att åtminstone förklara vad som är fel. Varför hon inte vill. Varför det inte går.

Nike vet inte riktigt själv. Men i skolan låter allt hela tiden. Barnen är så många. Vaktmästaren skriker i matsalen. Och så var det det där med hur rektorn uttalade hennes namn inför hela skolan. Najk ... Najk som nu viskas när Nike går förbi.

Som tur är finns bästis Mia som kommer med läxor och som går att göra samma roliga saker med utanför skolan som tidigare. 

När det en kväll brinner i simhallen så bestämmer sig Mia och Nike för att ta reda på vem som tänt på. Kan kanske ett mysterium får Nike att gå till skolan igen? Eller i alla fall psykologen som mamma vill att hon ska träffa? 

Hundra dagar hemma är min nya favorit bok <3 jag tycker vansinnig mycket om Nike och alla andra som bor i denna bok. En bok som berättar om hur det kan vara att vara sig själv på sitt eget vis. 

Boktips till alla stora som små och kanske lite extra till dig som är ungefär en elva år! 

/Paula


Hundra dagar hemma 
Författare: Matilda Gyllenberg & ill. Maria Sann
Förlag: Förlaget (2022)
ISBN: 9789523334786

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar