onsdag 20 juli 2022

Du kommer alltid ha Paris av Hanna Jedvik

Alma och Hedvig har tagit studenten. De har planerat sitt liv tillsammans i egen lägenhet i Göteborg. De ska läsa olika kurser och allt ska bli bra för det har Hedvig bestämt. 

Innan de ska bli sambos så ska de tågluffa i Europa eller åka på bildningsresa som Hedvig säger. I tre år har det varit Alma och Hedvig. Under resans gång finns tid för tankar. När Hedvig säger att de kanske ska ta tillfället att vara med andra under resan ... ja då blir Alma paff och säger ja utan att egentligen veta.

I kök på vandra hem börjar Alma prata med andra och hennes tankar om vem hon är och varför hon egentligen slutade att skejta blir fler och fler. Så var det ju det där också att hon sökt en skrivarskola på Gotland utan att berätta det för Hedvig ... 

Detta är den tredje boken om Alma det har verkligen varit en sann läsglädje att följa henne genom gymnasiet. Böckerna är fulla av gymnasietid, kärlek, att hitta sig själv om och om igen, att bli ett med någon annan och att samtidigt vara sig själv. Känslor i massor! 

/Paula som hoppas det kommer komma fler ungdomsböcker av Hanna Jedvik



Du kommer alltid ha Paris
Författare: Hanna Jedvik 
Förlag: Rabén & Sjögren (2022)
ISBN: 978929734621

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar