söndag 17 juli 2022

Den andra staden av Helen Ekeroth

Lux bor i ett Malmö fullt av magi. Magi som de med makt vill ta kontroll över då magin används till brottslighet. En av dessa högt uppsatta är Lux mamma. Att Lux själv har magi är inget de pratar om. 

När farmor nyss dog blev allt svårare. Nu har Lux ingen att fråga. Hon smyger om kring på nätterna pratar med kattstatyerna som då blir levande. De vet saker ...

När hon en natt på kyrkogården, ett av de andra ställena hon brukar vara på träffar hon Dimo. Dimo kommer från det andra Malmö. Han har rest genom en portal. Det andra Malmö har inte längre någon magi och håller på att förgås av miljöförstöringar. 

Genom en krokig väg börjar Lux och Dimo prata med varandra. Kan de kanske tillsammans rädda båda Malmö? Men vem är det som verkar vara ute efter Lux? Vem var det som dödade farmor? Det är fullt av hemligheter och kanske kanske har bibliotekarierna svaret på några? 

Det är spännande och fängslande och ja jag gillar lite extra eftersom bibliotekarierna och biblioteket är omringat av magi på alla sätt. Längtar efter den avslutande del två som kommer i höst. Det blir spännande att se vart denna berättelse tar vägen.

/Paula


Den andra staden (Silverringarna del 1)
Författare: Helen Ekeroth
Förlag: Rabén & Sjögren (2022)
ISBN: 9789129734607

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar