torsdag 26 maj 2022

Kanske är det längtan av Malin Fjellborg

Viola har landat o Stockholm efter studenten. Hon längtade bort till något annat, något större. Ett kassajobb i en mataffär, en lägenhet i andra hand och ensamheten är hennes nya vardag. Ensamheten hade hon inte räknat med. 

När hon hittar en lapp om en bokcirkel så går hon med i den. Där träffar hon Olof. Olof som säger rätt saker och har lärt rätt böcker. De börja hänga dricka öl och bara vara. Violas känslor växer och hon är säkert på att Olof känner samma. 

Men plötsligt efter flera veckor av nästan en kyss berättar Olof att han har en flickvän. En flickvän som han några dagar senare tar en paus ifrån. Hur är det kan det bli Viola och Olof?

Hur mycket är man beredd att ge och offra av sig själv och sitt eget jag för någon man känner och drömmer så mycket om. 

Kanske är det längtan en bok att känna igen sig i (tyvärr lite för mycket). Boken prickar precis in hur det är att pendla mellan hopp och förtvivlan i den där omöjliga kärleksrelationen. Det är en bok som får en att komma vidare tillsammans med Viola. Att våga på alla sätt. Malin Fjellborg är en debutant jag ser fram emot att läsa mer av i framtiden!

/Paula


Kanske är det längtan 
Författare: Malin Fjellborg
Förlag: Vox by Opal (2022)
ISBN: 9789188665362

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar