söndag 8 maj 2022

Bad girls av Jennifer Mathieu

När Evies storasyster blev gravid, gifte hon sig och flyttade hemifrån. Mamma är väldigt tydlig med att hon vill att Evie ska gifta sig och med någon som inte är som hennes pappa. Evie har inga ord men hon vill något annat. Vill få välja själv. 

Hon går över till den några år äldre granntjejen och ber henne om hjälp att sminka ögonen. En vänskap är född. Evie har till mammas fasa ett nytt kompisgäng. Ett gäng med Bad girls som inte bryr sig om vad någon säger. 

Det är Texas 1964 och att inte passa in i mallen är inte det lättaste. En kväll på drive in bion är det en kille från rätt sida stan som ger sig på Evie. Allt svartnar och hon ser det värsta hända. När hon piggnar till är där Diane där. Dianes kläder är blodiga och bredvid henne ligger killen död. 

Diane kunde inte bara se på. Hade ingen tanke på att han kunde dö. Diane som är född på rätt sida stan men bär på en hemlighet som gjort att hennes föräldrar sänt i väg henne till en faster på samma sida stan som Evie. 

Den hemska kvällen måste de glömma. Ingen ska berätta något för polisen. 

Vänskap ingen trodde var möjlig blir djup och på liv och död. 

Jag sögs in i Bad girls, vilken berättelse! Också så glad att jag inte var tjej i Texas på sextiotalet. Härligt dock att få besöka och göra tidsresa med hjälp av en bok!

/Paula


Bad girls
Författare: Jennifer Mathieu 
Förlag: Lilla Piratförlaget (2022)
ISBN: 9789178133376

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar