lördag 19 juni 2021

Astera och basketskorna av Kaly Halkawat & ill. Sofia Falkenhem

Astera är en ny stjärna på barnbokshimlen. Sommarlovet närmar sig sitt slut, hon mamma och storebror har varit ett år i Sverige. Saknade efter pappa är stor. Mamma jobbar mest hela tiden och storebror har haft massor av tid men nu har han kommit med i bakslaget och blivit tonåring. Han har inte tid för lillasyster längre.

I skolan blir allt fel med den nya läraren direkt. Astera vet att hon ska hålla sig lugn och försöka kontrollera sin ilska men ofta slår det fel och faller över, blir för mycket. Och tja läraren är nog lite samma men kan i alla fall be om ursäkt. 

Som tur är hittar Astera två kompisar i tvillingarna Evin och Aram. Tillsammans bildar de ett band. Och de ska vinna talangtävlingen. De måste vinna. För det är Asteras fel att storebrors dyra basketskor försvann. Vinsten i talangtävlingen räcker till nya skor. 

Musik upptäcks tillsammans, både i att själva skapa och att lyssna och inspireras av. 

Jag vet inte men jag hoppas och kanske anar att detta är en första del i en serie. Du som har säg en åtta åring i din närhet gå till bibliotek och låna boken och läs tillsammans. Njut av berättelsen och alla samtal som kommer komma med den.

/Paula


Astera och baksetskorna 
Författare: Kaly Halkawt & ill. Sofia Falkenhem
Förlag: Bonnier Carlsen (2021)
ISBN: 9789179753689

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar