lördag 24 april 2021

Förälskad i trubbel av Sarah Title

I juni ska jag och min kollega Helena göra en digital litterär boksalong på temat bokhandels- och biblioteksromantik. Romantiska böcker som utspelar sig på bokhandel eller bibliotek. Det kommer bli härligt. Jag har har börjat läsa och spana böcker och trillade på så sätt över Förälskad i trubbel. Boken är en fristående del i serien Kärlek på bibliotek.

I ett litet amerikanskt samhälle är Liam en omtyckt bibliotekschef, han slåss med politiker om pengar till biblioteket, hjälper gärna till i barnaktiviteter, bemannar infodisken, har hand om bokcirkeln med de gråhåriga tanterna. Alla älskar honom den unge snygge bibliotekschefen som gett ett lyft åt biblioteket. 

Joanna flyttade så fort hon bara kunde. Bort från alla till ett skivkontrakt i Los Angeles. Nu har hon gjortbort sig och åker hem till farmor för att hon inte har någon annanstans att ta vägen. Farmor har brutit benet och tja någon måste ju hämta hennes bokcirkelbok på biblioteket. 

Liam visar sig vara mer en musiknörd än en boknörd och Joannas musik har han alltid gillat sen långt innan han kände hennes farmor. Han är nyfiken på hur dan Joanna är som person. Joanna däremot verkar inte vara särskilt förtjust i bibliotekarien ...

Mysigt, roligt, gulligt och totalt uppslukande. Roligt att läsa om ett amerikanskt biblioteksperspektiv om likheter och olikheter. 

Har du möjligen några tips på andra likande böcker som utspelar sig på bibliotek eller i bokhandlar så tipsa mig gärna. 

/Paula 


Förälskad i trubbel 
Författare: Sarah Title
Förlag: Lovereads (2020)
ISBN: 9789188801227

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar