lördag 27 mars 2021

Prinsen av Porte de la Chapelle av Annelie Drewsen

 

På ett tåg bort från Sverige får vi lära känna Salar, han har fått avslag för tredje gången. Att fly från Sverige, att glömma allt som varit. Telefonen som ringer, hela tiden Karin. Salar tänker på Karin och Albin som öppnade upp sitt hem de som blev hans familj. Att han inte kunde säga hej då. Att det inte fanns något de kunde göra.

Ett tåg till Danmark och sedan vidare till Frankrike. Att börja om att söka asyl att kanske få stanna i ett land. Att på nytt läsa sig ett nytt språk. I Frankrike finns tältlägren, fulla av väntan, råttor, smuts och vänskap. Att hjälpa och ta hand om varandra. Förklara för Salar när han kommer hur det funkar. 

Ska Salar någonsin våga släppa in något nu igen. Kommer han kunna prata med Karin och Albin. Berätta varför han inte kunde säga hej då. Berätta om hopplösheten och att han nu bor på gatan. 

Det gör ont att läsa Prinsen av Porte de la Chapelle, ont för att det är så mångas öde som beskrivs i boken. Samtidigt så blir jag glad när jag läser glad att den här berättelsen nu finns i en ungdomsbok. 

Också en bonus jag älskar formatet på boken lite mindre än vanliga och med mjuk pärm. 

/Paula 


Prinsen av Porte de la Chapelle
Författare: Annelie Drewsen
Förlag: Rabén & Sjögren (2021)
ISBN: 9789129729139

1 kommentar:

  1. Roligt att du uppskattar formatet! Jag ville göra en liten bok som ligger perfekt i handen.

    SvaraRadera