onsdag 8 april 2020

Välkommen till Addamsville av Francesca Zappia

Efter mammas försvinnande (förmodade död) så blev pappa helt förtvivlad. Han lurade halva Addamsville på pengar och hamnade i fängelse. Kvar är systrarna Zora och Sadie. På nätterna smiter Zora ut för att hjälpa - laga ett staket eller klippa ner ett träd. Hon vill få lite goodwill istället.

En natt när hon är ute stöter hon på sin kusin Artemis. Zora ser p långt håll att spökena håller på att samla sig. De samlas kring skolvaktmästarens hus. Huset börjar brinna och Zora vet att alla kommer anklaga henne. Född i fel familj och bråkade med vaktmästaren senast igår.

Zora har ärvt en gåva av sin mamma, hon ser spöken och är på jakt efter brännarna. Brännarna är från en annan värld, de tar över en människas kropp och sätter eld på hus. En eld som inte går att härleda till något. Zora har en förmåga att hamna i knipa och nu verkar alla tro att hon är skyldig.

Tillsammans med Artemis så ger dig sig ut på jakt efter brännaren som är i farten. Det tog en stund för mig att komma in i bokens berättelse men när jag gjorde det blev det väldigt spännande. Jag gillar Zora mycket.

/Paula


Välkommen till Addamsville
Författare: Francesca Zappia
Förlag: Modernista (2020)
ISBN: 9789178932474
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar