tisdag 12 november 2019

PS från Paris av Marc Levy

När skådespelerskan Mia kommer på sin man med att vara otrogen så lämnar hon London för Paris. I Paris finns bästa vännen Daisy. Mia färgar håret och klipper det kort, gå omkring anonym på Paris gator. Hjälper till som servitris på Daisys resturang. Och bestämmer sig för att testa nätdejting.

Författaren Paul är en flygrädd amerikan. För sju år sedan när hans debutroman gjorde succé så flög han till Paris för att få vara i fred. Han fastnade i Paris för flyga vill han inte göra igen. När Paul blir inbjuden till en bokmässa i Korea - landet där hans böcker är otroligt populära. Ja då blir Pauls vän Arthur är orolig för att Paul kommer fastna där. Arthur lägger upp en dejtingprofil för Paul och skickar iväg honom på en blind dejt han inte vet är en dejt.

Mötet mellan Mia och Paul blir till en början väldigt obekvämt men början på en nära vänskap. En vänskap som de båda är överens om inte ska bli kärlek. Inget blir som någon av de tänker och plötsligt är de båda påväg till Korea. Paul får sitt livs överraskning när hans böcker inte är vad han tror. Spännande perspektiv på vad en översättare kan hitta på när ingen kan språket ...

Mys att drömma sig bort med i höstrusket.

/Paula


PS från Paris
Författare: Marc Levy
Förlag: Sekwa (2019)
ISBN: 9789188697813
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar