måndag 5 augusti 2019

Systerland av Curtis Sittenfeld

Kate och Vi är tvillingar, de har alltid varit nära. Som barn delade de rum med varandra. Skylten på dörren i rummet sa Systerland. En plats för de två. Alltid de två. Ibland en kompis men i så fall en gemensam. En mamma som sover hela dagarna och en pappa som jobbar hela tiden.

Systrarna är födda med ett sjätte sinne. De vet och kan se saker som ska hända. Vi använder sinnet och jobbar som medium. Kate har gjort allt för att få sitt sinne att försvinna. När en jordbävning drabbar Saint Louis så blir Vi tillfrågad om en tveintervju.

Allt händer på en och samma gång. Småbarnsmamman Kate blir orolig hon vill veta när nästa skalv, det stora som Vi säger ska komma kommer.

I varannat kapitel är de nutid och en jordbävning på gång. I varannat kapitel förflyttas vi tillbaka i tiden till systrarnas barndom, tonår och unga vuxen liv allt för att förstå hur det blev och hur det är som det är.

Härlig slukarläsning under några vara sommardagar men absolut inte i närheten av Sittenfelds I en klass för sig eller Presidentens hustru. Synd och lite besviken.

/Paula


Systerland
Författare: Curtis Sittenfeld
Förlag: Månpocket (2015)
ISBN: 9789175034195
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Jag gillade den jättemycket och bloggade om den här:https://punktslut.blog/2018/11/26/curtis-sittenfeld-systerland/

    SvaraRadera