fredag 21 december 2018

Rekordskolan: vägen dit av AK. Björnsdotter Sääf

Rurik älskar att studsa och bra på det är han. Han studsar så mycket han bara kan. Ingen i hans familj fattar grejen de tycker han borde satsa på friidrott istället. Så hittar han information om Rekordskolan och känner det är platsen för mig jag söker.

Silje känner sig fel både hemma och i skolan. Hennes tuppkam börjar nästan bli rekordlång. Det enda som är bra i Siljes liv det är musikläraren som ser henne för den hon är. Det är musikläraren som tipsar Silje om att söka till Rekordskolan.

Kostas han har inte varit i skolan på tre veckor istället smiter han till biblioteket och spelar schack med Allan 80 år. Kostas har hoppat över flera årskurser i skolan och är makalöst bra på matte. Hans föräldrar är oroliga och säger att han måste gå i skolan de har anmält honom till Rekordskolan.

Tre ensamma nioåringar som på olika sätt söker och kommer in på Rekordskolan. Skolan där du måste vara riktigt duktig på något så duktig att du skulle kunna tänkas slå världsrekord. Detta är första delen om Rekordskolan. Jag ser fram emot kommande delar och få följa Rurik, Silje och Kostas hur de trivs på skolan och vilka rekord de kan tänkas sätta.

/Paula


Rekordskolan : vägen dit
Författare: AK. Björnsdotter Sääf
Förlag: Triumf förlag (2018)
ISBN: 9789188549525
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar