tisdag 7 november 2017

Höstväsen - skräckberättelser


7 svenska författare, 7 rysliga höstberättelse. Lena Ollmark, Niklas Krog, Magnus Nordin, Madeleine Bäck, Anders Fager, Alex Haridi och Kerstin Lundberg Hahn. 

Ett andrahandskontrakt i Gamla stan som också för med sig ett spöke som räknar ner på din dörr. Ett spöke? Eller kanske rent av döden. 
Hur är det med alla människor som försvinner spårlöst. Vem letar efter de? Och vad får de som letar ut av det hela?Svartsjuka som förvandlas till ett monster. En okontrollerad ilska och ett slumrande odjur.

Filterlinser som gör att du kan filma med ögonen, lägga på filter på din verklighet. gulligull och lyx. Men så finns det ett tillägg - Svarta madam som gör skräckfilm. Massor av visningar. Men när det inte längre går att stänga av? Ondskan som tar över.

Att mata odjur under jorden med människooffer och att på så sätt få önskningar uppfyllda. En död mormor och ett galet jobbig kusin. En så jobbig kusin att du skriver in hans namn bland de döda i kyrkans minnesstund på alla helgons dag. Att bryta en förbannelse till ondskan med ärlighet - går det?
I dödes väntrum, ett demensboende. En nattsjuksköterska som varit där väldigt länge och inte tillåter någon annan att ta över. Trots att hon varit död i tjugo år ..

Härligt skrämmande! Jag läste när det är ljust ute. Hur och när läser du?

/Paula


Höstväsen - skräckberättelser
Författare: Lena Ollmark
Förlag: B/Wahlströms (2017)
ISBN: 9789132181399
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar