lördag 18 november 2017

En rumpa att dö för av Nina E. Grøntvedt

Pauline har varit på manusläger under sommaren. Nu är hon helt besatt av att skriva manus och scener. Hon ska göra film när hon blir stor. Bästisen Martin tycker hon blivit tråkig och att hon inte längre lyssna på vad han har att säga. När svenskläraren berättar att de ska få dramalektioner av teaterskådespelaren Ingvar Lycke, då får Pauline lite smått panik. Teater - blä och drama nej. Men så kommer hon på det smart att hon kan spela in en dokumentär om klassens dramalektioner så att hon själv slipper delta.

Ingvar Lycke är runt tjugofem och imponera mycket på tjejerna i klassen. Inte på Pauline, inte förrän hon sett hon spela teater ... DÅ! Då växer en ny besatthet fram. En besatthet som Martin kallar för stalkervarning. 

Pauline som har världens finaste pappa som gör allt för henne och storebror. Men där finns också mamma sviraren hon som lämnat familjen för en yngre man. Något ingen i familjen hantera särskilt bra. 

En rumpa att dö för, är både rolig och väldigt tung. Bråk med Mamma, bråk med Martin, pinsam som tusan på slutet. Men väldigt välvilligt bra!

/Paula


En rumpa att dö för
Författare: Nina Grøntvedt
Förlag: Gilla böcker (2017)
ISBN: 9789188279675
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar