torsdag 17 november 2016

Snart advent - ladda med två adventskalenderböcker

Snart advent. Jag är inte jätte pepp på kyla och jul i år. Men adventskalender böcker gillar jag. Också adventskalender gärna med söta mumintroll i. I år två fina adventskalenderböcker.

En förtrollad jul tjugofyra kapitel. Det är jul och snö. Martha är i skolan, fritids, hemma. Men plötsligt berättar pappa något som ändrar allt. Hennes kusin Yusuf har kommit ensam från hemlandet. Han ska flytta hem till Martha och hennes familj. Martha får flytta in i lillebrors rum. Det var ju inte så december skulle bli i år. Ilska och svartsjuka. En grym mormor och tankar om världen som den är. Illustrerat med underbara bilder av Alexander Jansson.

Uppdrag rädda julen, tjugofyra kapitel. Julen är hotad. Någon får julklappar att försvinna russin blir till harlotar i glöggen. Tur att Lina har Peppar till hjälp. Särskilt nu när farmor Hilda skadat sitt ben. Äventyr och rädda julen. Svårt att hålla sig och bara läsa ett kapitel om dagen skulle jag tro. Själv läste jag alla på en gång. Sådant man får göra när en är vuxen och när det är väldigt spännande!

/Paula som längtar lite efter att ta fram sin rosa gran


En förtrollad jul : adventsbok 2016
Författare: Siri Spont & ill. Alexander Jansson
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129701807
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Uppdrag: rädda julen! : [24 spännande kapitel!]
Författare: Cecilia Rihs & ill Silvy Strand
Förlag: Olika (2016)
ISBN: 9789187413155
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Har lånat Uppdrag: rädda julen! och ser väldigt mycket fram emot att läsa den i helgen ^-^

    SvaraRadera