lördag 21 maj 2016

Den kallaste flickan i Coldtown av Holly Black

Som följd av den stora vampyrhysterin i populärkulturen tyckte vampyrerna det var dags att visa att de fanns IRL. På riktigt och att de inte glittrade. Nu lever vampyrer och människor sida vid sida ... Men inte helt oproblematiskt. Det gäller för människor att inte vara utomhus efter mörkrets inbrott och att absolut inte ha fönstret öppet nattetid.

Tana är på fest, det är varmt och tydligen öppnar någon fönstret och glömmer att stänga det. Tana hade ingen bra kväll hon somnade i badkaret bakom duschdraperiet. När hon vaknar är det helt tyst, hon kommer ut och upptäcker en massaker alla är döda.

Alla utom honom hon inte vill träffa i ett rum finner hon före detta pojkvännen Aidan bunden vid en säng. Han har blivit biten av en vampyr och börja bli kall. Under en hög filtar finner hon också en bunden vampyr. Hon börjar planera flykten för de tre. Bort till någonstans trygghet?

Det finns egentligen bara ett stället att ta sig till när man blivit biten av en vampyr så bör man bege sig till närmsta Coldtown. För att komma in där ger man upp sina rättigheter. En Coldtown är en avskärmad stad där vampyrer och människor lever tillsammans. Människor som tar sig dit drömmer om att bli odödliga, mäktiga vampyrer. Från Coldtown så bloggas det och sänds ut massor av webbsändningar om vampyrenas glamorösa liv. Ett liv som kan bli ditt? Och hur är det är det så ofarligt som det verkar?

Tana min nya hjälte! Gillar hur alla karaktärer bär på hemligheter man inte få veta och inte kan lista ut förrän man känt de en stund!

/Paula


Den kallaste flickan i Coldtown
Författare: Holly Black
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129694925
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar