måndag 5 oktober 2015

Just nu har vi varandra av Sara Bergmark Elfgren

Ni vet världens bästa Sara Bergmark Elfgren i ena halvan av Engelsforsförfattarna är tillbaka med ny bok! En bilderbok tillsammans med illustratören Maria Fröhlich. En bok om tid. Det där mystiska begreppet som man (i alla fall aldrig jag) blir klok på. Hur tid ibland kan gå så väldigt fort och så andra gånger hur långsamt som helst? Hur är det liksom möjligt?

I Just nu har vi varandra är väntan på att kusinerna ska komma en evig evighet. En timme av städning och fundering över det där med just tid. Hur konstigt det är att tid går lika fort fast den känns så olika beroende på vad man gör. Tiden och ett liv - hur tiden inte går att stanna saker och liv tar slut. Hur fungerade allt innan klockan när man hade solen och månen att gå efter? Hur blir det sen i framtiden?

Just nu har vi varandra, är en bilderbok men absolut inte bara en bilderbok för barn en bilderbok för människor. Tänkande människor som funderar och filosofera och inte riktigt kan greppa allt - särskilt inte det där med tid. Ännu en väldigt bra bok att läsa tillsammans och prata massor om. Jag hade behövt denna bok som tonåring!

/Paula


Just nu har vi varandra
Författare: Sara Bergmark Elfgren & ill. Maria Fröhlich
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129694949
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar