tisdag 3 oktober 2023

En tisdag i paradiset av Per Nilsson

Det surrar i skolan. Nästan alla har sett dokumentären om SD i Sölvesborg och om Diana. Den unga politikern som kanske är ett framtidshopp. Diana biter ihop och tar sig till skola, spela teater med masken på.

Dianas lillebror Jamie väljer att stanna hemma han orkar inte höra pratat om att alla sett och hört storasyster. Han själv var bara med en liten stund sa några ord. 

Evert går på samma högstadieskola som Jamie och just denna tisdag försvinner han. Ett stort pådrag med polis och andra letar. Vart kan han tagit vägen. Har det något att göra med det som hände i matsalen tidigare? 

Om det som hände i matsalen får Sara veta när hennes pappa ringer och berättar om vad lillasyster utsattes för. Sara har sina tankar på andra håll, han som kanske är en vän? På bussen hem till kompisar börjar hon prata med Diana för hon vill förstå. Kan det vara ett möte som påverkar? 

Även Dianas mamma Carola är med om ett annorlunda möte denna tisdag. Hon börjar prata med en man och en tonårsdotter på parkeringen. Mannen som är Saras pappa och kanske ska ge en annan bild av Carolas fördomar ...

Det är väl inte direkt någon hemlighet att Per Nilsson ungdomsböcker var väldigt viktiga för mina tonårsår. En tisdag i paradiset får kastar mig tillbaka till Du & Du & Du, Anarki och Ett annat sätt att vara unga. Identitet, möten, spela teater, drömmar om superkrafter, utsatthet, tankar, mod. Möten på en buss. 

Jag tyckte väldigt väldigt mycket om att läsa En tisdag i paradiset <3 

/Paula


En tisdag i paradiset
Författare: Per Nilsson
Förlag: Alfabeta (2023)
ISBN: 9789150122633

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar