lördag 25 februari 2023

Du får vara hund av Lise Indahl & ill. Olga Nycander

Kärlek, vad är det och hur gör man?

Elli och Cissi är bästa vänner och har massa gemensamt. De är till och med kära i samma kille. De spanar på honom i skolan. Följer efter honom för att se vart han bor. Smyger in i hans hus ... De vågar mer när de är tillsammans och har läst på hur man ska göra för att fånga någon. Men hur länge går det att vara kära i samma person? 

Frans han sneglar på Agnes i skolan. Nu har hon lämnat en lapp till honom. Hon frågar chans. Frans vill svara ja men han vet inte hur. Och vad gör man när man är ihop med någon? Frans försök att säga ja blir fel när Agnes försöker få ett svar. Tur att det finns en storebror som kan lotsa rätt. 

Alla verkar hålla på med kärlek plötsligt. Ester förstår inte. Kompisen Moa pratar inte om något annat än kärlek och vem hon för stunden är kär i. Tur att det finns hundar. Ester går hundpromenader med grannarnas hundar och förstår en helt annan typ av kärlek.

Perfekt bok för den som inte är så pepp på att läsa en bok med många sidor. Tre fristående berättelse om kärlek utifrån olika perspektiv. Gullig!

/Paula


Du får vara hund tre berättelser om kärlek 
Författare: Lise Indhal & ill. Olga Nycander
Förlag: Rabén & Sjögren (2023)
ISBN: 9789129738490

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar