måndag 7 november 2022

Mutanterna Experimentet av Ingela Korsell & ill. Daniel Thollin

I Uppsala fanns det en forskare som trott sig finna botemedel mot cancer han forskade på studenter. När fem av de studenterna sedan födde barn så var det barn med olika djurmutationer. 

Vi får följa och lära känna Matteo. Matteo har en fladdermusmuttation vilket gör att han har fladdermusvingar. Vingar han gömmer i stora hodies, alltid oavsett årstid. 

De fem barnen med djurmutation vet inte vilka varandra är. Detta för att skydda de. Kvinnan som var deras barnmorska har nu blivit deras personliga sjuksyster som de träffar regelbundet. Nu lite extra då de är tolv och och puberteten är här eller nära. Vad som kommer hända med de vet ingen.

Något mystiskt är pågång och ett av de andra barnen blir kidnappat och satt i en forskningstank. Någon eller något är ute efter de andra. Hur ska det gå? Ja hur ska det gå? Världens cliffhanger i bokens slut tur tur att nästa bok precis kommit ut. 

Mutanterna blandar sidor av text och sidor med serier rutor en kombination av läsning jag gillade väldigt mycket. Berättelsen också jag är så nyfiken att läsa hur det ska gå för Matteo.  

/PaulaMutanterna Exprimentet
Författare: Ingela Krossel & ill. Daniel Thollin 
Förlag: Natur & Kultur (2022)
ISBN: 9789127173972

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar