lördag 13 november 2021

Så jälvla operfekt av Charlotte Cederlund

I skolan är det inget vidare. Emma känner sig mest bara fel och grå. Hon är ensam sedan Clara bytte hästarna mot handbollen. Emma är inte lika fel som Jamila men lika ensam för det. 

Så hittar Emma en lapp som någon skrivet där det står ”Du är fin som du är” lappen får Emma att våga säga ifrån och inte göra som de coola tjejerna tycker att hon ska göra. Det får till och med Emma att anmäla sig till Luciatåget fast det bara är två från varje klass som får vara med och det egentligen redan var ”bestämt” vilka de två var. 

Emma hittar fler lappar och det är det inte bara hon som gör. Uppmuntrande lappar som någon tagit sig tid att skriva. Frågan är vem som skriver lapparna. Lapparna som ändrar på reglerna i skolan. Lapparna som till och med kanske kan få Luciatåget att bli något annat i år. 

Så jälva operfekt gör ont att läsa, jag och säkert väldigt många för mig känner igen sig i Emmas kroppshat och utseendefixering. Det är skönt att läsa om hur förändring kan se och hur bra det kan bli när tjejer jobbar tillsammans istället för emot varandra. 

GIRL POWER när den är som bäst!

/Paula 


Så jälva operfekt 
Författare: Charlotte Cederlund
Förlag: Opal (2021)
ISBN: 9789172263413

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar