lördag 6 juni 2020

Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne CollinsVilken läslycka att få besöka Panem igen <3 64 år innan Hungerspelen i vilka vi fick lära känna Katniss. Nu får vi istället följa den 18-årige Corolanus Snow han som kom att bli president Snow. Familjen Snow förlorade sin rikedom under kriget något de håller hemligt. Farmor säger ständigt ”En Snow står alltid på topp” och när Corolanus blir president då ...

 Inför det tionde Hungerspelen ska varje tävlingsdeltagare få en mentor från Huvudstaden. Allt för att få igång intresset av Hungerspelen. Spelen som bara ha en vinnare/överlevare, spelen som är till för att hålla rebellerna lugna. Corolanus är en av ungdomarna som ska vara mentor han ser sin chans att om han gör riktigt bra ifrån sig kommer allt bli bättre.

När lottningen om mentorsungdomar görs och Corolanus får flickan från distrikt 12 förstår han att någon vill honom illa. Flickan från distrikt 12 vet vi ju alltid överaskar men det vet inte Corolanus. Flickan är Lucy Gray med en sångröst som trollbinder och förför. Både tevepubliken och Corolanus.  

I detta det tionde hungerspelen är året då sponsorer och gåvor till deltagarna på arenan införs. Lika så vadslagning. 

Att få lära känna en ung president Snow är fint, att få deltaler som kommer vidare sen. Hur han fattar felaktiga beslut som han egentligen inte har något val när han fattar. Hungerspelen är större än det som händer på arenan. Vad är värt att offra för egen framgång, vänskap, kärlek, familj? Rädsla, svek, kärlek och död. Ondskefullt och mörkt samtidigt som det på något sätt är väldigt mysig läsning. 

Jag vill veta mer! Vill ha en bok där jag får lära känna Tigris närmare och veta hur det kommer sig att hon blir någon som hjälper rebeller. 

/Paula


Balladen om sångfåglar och ormar
Författare: Suzanne Collins
Förlag: Bonnier Carlsen (2020)
 ISBN: 9789178038428
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar