onsdag 6 maj 2020

Bergtagen av Camilla Sten

Järvhöga läroverk, den anrika internatskolan i Jämtlands skogar har öppnat igen efter att varit stängt i flera decennium. Skolan är inte längre bara öppen för pojkar och väldigt få minns vad som hände när skolan stängde. Hur pojkar vandrade ut i skogen och tystnaden som följde.

Nu har det hänt igen. En elev är spårlöst försvunnen. Markus är borta. Han finns inte att hitta. Missing people är på plats för skallgångskedja. Polisen letar. Inget vet något.

Emil kan inte längre sova. Inte sedan Markus försvann, hans rumskompis. Att gå med i skallgångskedjan är det enda tänkbara. Där träffar han Julia och Astrid som går på det kommunala gymnasiet. En inställd lektion och nyfikenhet ledde de dit.

Julia skriver gymnasiearbete om Järvhögas historia och är hon intervjuar Astrids mormor så uppstår en konstig tystnad när läroverket kommer på tal. Här finns något att nysta vidare i något som har koppling till det nya försvinnandet. Pojkar som vandrar ut i skogen och försvinner spårlöst år efter år och ett litet samhälle som bara accepterat att det är så det är. Varför vad är hemligheten som döljer sig i tystnaden?

Bergtagen är första delen av tre i en trilogin. Jag LÄNGTAR efter att få se hur berättelsen och karaktärerna utvecklar sig. Blandningen av internatskola, vänskap, det lilla samhället, magisk realism och pusseldeckare så BRA! Läs med er ung som vuxen LÄS!

/Paula


Bergtagen
Författare: Camilla Sten
Förlag: Rabén & Sjögren (2020)
ISBN: 9789129722079
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar