fredag 11 maj 2018

Warcross av Marie Lu

Emika Chen hotas av vräkning. Hon ligger tre månader efter med hyran. Hon är arton år och har en prick i registret så ingen vill anställda henne. Är det något hon kan så är det att programmera och hacka sig in på ställen som borde vara omöjliga. Som i öppningsspelet Warcross. Hon kan liksom inte låta bil. Hon kan ju se hur det ska göras.

Men något går fel. Alla ser att hon är där. Telefonen ringer. Först vågar hon inte svara. Det hon gjort är olagligt. Men i telefonen finns helt oväntat Hideo Tanaka, underbarnet som skapade Warcross och ändrade hela världen. Han som är Emika idol och som nu vill att hon ska flyga till Tokyo. Dessutom har han betalt alla hennes skulder.

I Tokyo får hon frågan om hon vill vara en av jokrarna i spelet. Om hon vill. Det är hennes dröm ju. Samtidigt som hon spelar ska hon också på uppdrag av Hideo se om hon kan hitta vem det är som vill komma åt spelet och kanske honom.

Spännande och uppslukande är precis vad det är! Jag som inte ens förstår det där med spel det här är något annat. Jag gillar och ser med förväntan fram emot en andra del.

/Paula


Warcross
Författare: Marie Lu
Förlag: Modernista (2018)
ISBN: 9789177017806
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar