torsdag 15 september 2016

Stanna av Flora Wiström

Ester har tagit studenten, hon jobbar i ett antikvariat, älskar böcker och har precis flyttat hemifrån. Hon har flyttat in i kompisen Hanins lilla ett. På antikvariatet kommer en kvinna ofta in, de pratat böcker och byter boktips. Kvinnan som presenterar sig som Lotta säger att hon måste rensa bland sina böcker hemma. Vill kanske Ester komma dit och kolla om hon vill ha något?

Ester går hem till Lotta, bli bjuden på våfflor och böcker. Men hos Lotta finns också hennes son Eli. Eli som Ester spanat på tidigare i antikvariatet han som verkar spännande. Han har också spanat på Ester. Tyckte uppstår. Stockholms romantik och kärlek. Men så plötsligt blir Lotta sjuk, riktigt sjuk.

Ester finns där stöttar, tröstar och hjälper till. Men hur mycket kan man egentligen ger av sig själv? Där finns också lillebror som verkar helt utan vänner, Ester försöker hälsa på honom ofta han mamma och mammas flickvän. Pappa han bor i sommarstugan en bit bort den han renoverar och fixa med, han verkar inte må jätte bra heller. Så en galet elak chef på det.

Stanna är en berättelse som gör ont att läsa. På det där sättet som riktigt bra böcker ska göra. Igenkännelsen finns nära både som tjugo och som trettiofemåring. Tycker så mycket om Ester och hennes boknörderi. Eli fin han är och Hanni härliga Hanni en sådan underbar vän. Å Lotta en sådan vän vill jag också ha! Sugen på att åka till huvudstaden ja det blir jag också.

/Paula


Stanna
Författare: Flora Wiström
Förlag: Bonnier Carlsen (2016)
ISBN: 9789163890086
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar