lördag 14 februari 2015

En flygande mus och en storebror som heter Noa

Två fina fina nya favoriter, två berättelser som ger perspektiv och som lämpar sig fantastiskt att läsa högt. En fin och fantasifull, en fin som gör otroligt ont att läsa.

Lindbergh: den äventyrliga berättelsen om en flygande mus, alla musvännerna är borta. Helt bara poff väck, människornas hus har blivit för varma och så är de fulla med läskiga musfällor. Vart har alla möss tagit vägen? Till Amerika kanske? Men hur tar man sig som en lite mus dit? Man bygger något man kan flyga med på andra sätt går det ju inte. Bokens illustrationer säger bara åååå. Hur fin som helst!

En brorsa som heter Noa och är ganska många år äldre han är sexton och mest bara arg hela tiden, och har slutat gå till skolan. Saga förstår inte Noa, och arg blir hon på honom när han säger att hennes bästis Anisa inte är på riktigt. Vadå inte på riktigt? De ser Noa ritar en massa hakkors. De börjar undersöka vad det är för klotter och vad nazisterna egentligen är, på googel kan de läsa massa hemskheter. Hur kan Noa inte förstå att det är fel. Mamma är ledsen och hur ska allt bli bra igen. OJ, detta är en bok som gör ont att läsa. Förstår oron i Saga, svärtan i Noa och sorgen hos mamman. Läs denna bok högt i alla skolklasser och boksamtala om den!

/Paula


Lindbergh : den äventyrliga berättelsen om en flygande mus Författare: Torben Kuhlmann
Förlag: ABC (cop. 2014)
ISBN: 9789176270004
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Min brorsa heter Noa
Författare: Anna-Clara Tidholm
Förlag: Alfabeta (2015)
ISBN: 9789150117127
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar