fredag 29 januari 2016

Morkels alfabet och Lilla Sticka i landet lycka

Ibland, eller tja rätt så ofta dyker det upp bilderböcker som man inte kan låta bli att klappa på. Bläddra i. Läsa och sedan bläddra massa i och njuta, inspireras och förundras över bilderna hur mycket som helst. I år 2016 har två underverk kommit ut.

Morkels alfabet av Stian Hole
Denna norman som gör helt fantastiska berättelse med ord och bild. Anna hittar lappar på åkern utanför sitt hus, men vem är det som lägger dit de? Hon börjar spana och skriva egna lappar. Det är Morkel som skriver han som nästan aldrig är i skolan. Anna följer efter Morkel in i skogen. Koja, skog, fåglar, ord - vänskap och bilder att blir helt förhäxad av igen, igen och igen!

Lilla Sticka i landet lycka av Martin Widmark & ill. Emilia Dziubak
En kväll när Daniel ska sova berättar Julia en fantastisk saga om hur pärlan på hennes ring hamnade just på hennes finger. När Julia var en liten flicka försvann hennes storebror, som tröst fick hon en röd kälke. En kälke som ledde henne in i en portal till Landet Lycka. Där alla ska vara glada och ha det bra hela tiden men en gång om året måste invånarna i landet lycka ge ett barn till krabban annars knipsar han av deras armar och ben. Spännande, spännande magiska vackra saga!!

/Paula


Morkels alfabet
Författare: Stian Hole
Förlag: Alfabeta (2016)
ISBN: 9789150117509
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Lilla Sticka i landet Lycka
Författare: Martin Widmark & ill. Emilia Dziubak
Förlag: Bonnier Carlsen (2016)
ISBN: 9789163884535
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar